070 - 31 31 000 info@vastrecht.com

Belastingaangiften

 Inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, erfbelasting

Belastingaangifte… een jaarlijks terugkerende last die Vastrecht u graag uit handen neemt. Voor ons bestaat de aangiftepraktijk uit een voortdurende cyclus, opgebouwd uit de volgende onderdelen:

 • Vastrecht verzorgt uw aangifte.
 • Wij houden uw teruggave of aanslag op het verwachte uiteindelijke niveau door voortdurende aanpassing van de voorlopige aanslagen die de Belastingdienst oplegt – op eigen initiatief of op verzoek en tegen een vast tarief.
 • Bij vragen, slechts op uw verzoek, of een verschil van zienswijze gaat Vastrecht namens u het gesprek aan met de Belastingdienst. Daarbij streven we naar een compromis, maar gaan we indien nodig een proces zeker niet uit de weg.
 • Het financieel dossier is een belangrijk onderdeel om overzicht te krijgen in uw financiën en als naslagwerk voor de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan de uitwerking van de financiële afspraken tussen echtgenoten (huwelijkse voorwaarden of gemeenschap, beide scenario’s kunnen vragen oproepen), schenkingen op papier, inhoud van uw testament, pensioenen en levensverzekeringen, en gevolgen van internationale aspecten. In kaart brengen van hoe het zit is de eerste stap en daartoe dient dit financieel dossier. Beoordeling of alle uitwerkingen gewenst zijn is de volgende stap. Daarbij zijn wij graag uw gesprekspartner en adviseur.
 • Wij vragen zo nodig uw zorgtoeslag, huurtoeslag, toeslag kosten kinderopvang en pgb-verantwoording aan.

Vastrecht aarzelt daarnaast overigens niet om nog een stap verder te gaan. Zo kunnen wij bijvoorbeeld helpen om jarenlange achterstanden weg te werken – een zogenaamde “fiscale sanering”. We verhelpen zodoende belastingschulden die zijn ontstaan door aanslagen die werden opgelegd op basis van veel te hoge schattingen. Dat geeft lucht!

Workshops

Workshop voor kinderen

Om kinderen van klanten inzicht te geven en te helpen bij de aangifte hebben wij een workshop ontwikkeld. Deze workshop is oa voor:

 • Kinderen die door estate planning meer aan te geven hebben dan alleen hun bijbaan, of omdat studiekosten aftrekbaar zijn.
 • Kinderen die verstrikt kunnen raken in zorgtoeslag waar ze recht op denken te hebben wat niet altijd klopt.

Als u uw kind hierin zelfredzaam wil maken met iets meer kennis van zaken, is een workshop wellicht een aardig idee.

Aan de orde komen dan:

 1. Het zelf doen van aangifte;
 2. Wat daarin terecht moet komen;
 3. Nut van een testament;
 4. Nut van een samenlevingsovereenkomst als het zo ver is;

En eventueel ook:

 1. Het kopen van het eerste huis;
 2. Misschien de basics van ondernemerschap: sommige kinderen experimenteren (ook) op dat vlak tijdens hun studententijd, en de fiscale kant blijft dan nog wel eens onderbelicht met alle gevolgen van dien.

 

Wij geven deze workshop 1 x per jaar. U kunt u opgeven per e-mail: info@vastrecht.com.

Workshop voor Start ups

Start ups let op! Wij bieden een goede workshop aan voor jullie. Deze workshop bieden wij aan voor €35 per keer.
Schrijf je in en wij nodigen je uit.

Neem contact op met:

André Zwijnenburg

André Zwijnenburg

Belastingadviseur

Florentijn van der Drift

Algemeen assistent

Willemijn van Sandick

Willemijn van Sandick

Directeur en belastingadviseur

Harriët Poolman

Harriët Poolman

Secretaresse

Nadine Vestering

Nadine Vestering

Adviseur Ondernemers