070 - 31 31 000 info@vastrecht.com

Hieronder onze nieuwsbrief met informatie over de nieuwe wet Arbeidsmarkt in Balans – WAB – en natuurlijk zoals u van ons bent gewend, de tips en aandachtspunten voor de komende weken.

Wet Arbeidsmarkt in balans

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is in aantocht. Deze wet moet vast personeel voor werkgevers aantrekkelijker maken. In de wet staan maatregelen voor flexibel werk, het ontslagrecht en de financiering van de WW. Het kabinet wil werkgevers aanmoedigen om werknemers in vaste dienst te nemen. Ook moeten flexwerkers meer zekerheid in werk en inkomen krijgen. Werkgevers gaan o.a. minder WW-premie betalen voor werknemers die vast in dienst zijn. Er komt ook een ruimere regeling voor opeenvolgende tijdelijke contracten (de ketenbepaling). Momenteel mag u een werknemer maximaal drie aansluitende contracten aanbieden over een periode van maximaal twee jaar. Dat wordt verruimd naar drie aansluitende contracten in drie jaar.

Op de website van de KvK staat nog meer informatie over deze nieuwe wet.

Meer nieuws, tips en actiepunten

Wij adviseren u om onze fiscale tips te lezen. Het staat weer volop met belasting nieuws en belangrijke weetjes voor de komende maanden. Klik op onderstaande button voor een totaal overzicht van alle actiepunten.

Nieuws en actiepunten augustus 2019